Način pripreme
Savršeni krem bez glutena i bez belanaca. Ovaj recept ne samo da stvara savršeni krem za desert bez glutena, već je tako jednostavan za pripremu!
Teško je odoljeti glatkoj teksturi mlečnog krema. Vaši gosti će sigurno biti impresionirani. Poslužite ovaj desertni krem kao fil za tortu, koristite ga kao nadev za torte i mafine, kao običan krem.
Za ovaj krem smo koristili pirinčano brašno i pirinčano mleko.
Ovim kremom bez glutena sa pirinčanim mlekom možete napuniti sve deserte koje želite i udovoljiti svima, čak i onima koji imaju netoleranciju na laktozu!
Krem je baršunast, pirinčano brašno ne ostavlja grudvice, pa će i manje iskusni kulinari i poslastičari imati odlične rezultate!
Sipajte mleko u šerpu sa ekstraktom vanile ili korom od pola limuna. Zagrejte sve na tihoj vatri.
U posudi umutite žumanca sa šećerom i sipajte brašno, dobro izmešajte kako biste izbegli grudvice.
U posudu sa mešavinom jaja sipajte malo vrućeg mleka i promešajte. Dodajte preostalo mleko (uklonite koru od limuna, ako je koristite) i brzo promešajte, sipajte sve u šerpu, vratite na šporet i ostavite da se zgusne, neprestano mešajući dok se krem ne zgusne.
Krem kuvajte na laganoj vatri isto ka da pripremate krem od jaja.
Krem je gotov kada se zgusne. Odmah ga sipajte u desertne čaše ili direktno napunite svoje tartalete ili lagane prolećne torte.
Krem će ovlažiti kore bez da ih prelivate sirupom.
Uživajte!