Krem Pasticcera

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
31/05/2019
"Ne krećite da pravite tortu dok ne ovladate umetnošću spremanja krema Pasticcera"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 550 ml
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 120 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • brašno - 50 g ili skrob
* merne jedinice

Način pripreme

500 ml mleka, šećeer i vanila se zagrevaju na slaboj do umerenoj vatri.

Jaja, žumanca i brašno se mute dobro sa preostalim mlekom, tako da nema grudica i ta smesa se sipa u vruće mleko.

Sve se vraća na ringlu i kuva se uz neprestano mešanje oko 10n minuta ili dok se kremić ne zgusne.

Nakon što je gotovo sipa se u posudice i kombinuje se sa voćem, keksom, čokoladom ili prema vašim željama.

Krem Pasticcera se koristi i za torte, kolače, nadev za krofne, eklere i različite poslastice.

Ne kolebajte se da ga uključite u pravljenje vaših omiljenih deserta i slatkih poslastica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar