Način pripreme
Za koru:
Stavite sve sastojke, sa izuzetkom malina, u posudu i veoma dobro mešajte tako da se dobije glatka smesa.
Dodajte maline i pažljivo mešajte tako da se smesa ravnomerno rasporedi.
Smesu supajte u kalup sa dimenzijama 20x20 cm, obložena papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°С otprilike 25-30 minuta ili dok čačkalica za zube, zabodena u sredinu ne izađe suva.
Ostavite koru na rešetci da se hladi i u međuvremenu pripremite krem i domaće slatko od malina koje veoma brzo bude gotovo.
Kokosov krem:
Pomešajte kokosovu pavlaku sa sirupom od agave i ostavite u frižideru.
Slatko od malina:
Bez obzira na to da li koristite sveže ili zamrznute maline, stavite ih u tiganj na srednju vatru i dobro ih izgnječite.
Držite ih ne više od 3-4 minutice tako da se zagreju i da puste svoj sos.
Dodajte sirup od agave i promešajte.
Sipajte u posudicu i dodajte čiju.
Promešajte i ostavite u frižideru da se ohladi.
Sastavljanje:
Kada se kora već ohladila, premestite je na odgovarajući tanjir ili poslužavnik.
Sipajte ohlađeni kokosovo krem odozgo i dobro rasporedite, a na njega - i već ohlađeno i zgusnuto slatko.
Isecite na kvadratiće i kolač od malina sa kokosovim kremom i brzim slatkom čuvajte u frižideru.
Napomene:
*Konzerva kokosovog mleka treba da bude dobro ohlađena, takođe ne treba da ga tresete. Od njega uzimate samo čvršći deo koji se odvojio na površini, bez da koristite vodu koja ostaje na dnu, to je kokosova pavlaka.