Rolat sa ražanim brašnom

Rolat sa ražanim brašnom

Rolat sa ražanim brašnom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
20/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
"Nežni rolat kojim ćete se zasladiti za praznike i ne samo za njih"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se mikserom mute jaja sa šećerom, dok se ne istopi. Dodaje se kafa, fanila, brašno i prašak za pecivo.

Meša se kao smesa za kolač i sipa se u široku tepsiju na papir za pečenje. Kora se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica koja se zabode ne bude suva, otprilike 15-18 minuta.

Vadi se na blago vlažnu krpu. Skida se papir i uvija ase uža strana rolata, koji se ostavlja na 10 minuta.

Priprema se krem za slatki rolat tako što se pomešaju slatka pavlaka, sveže mleko i jedan vanilin krem bez kuvanja.

Muti se mikserom 3 minute dok se ne dobije gladak kremić. Maže se kora, uvija se rolat.

Odozgo se premazuje ostalim kremom, u deo njega se dodaje tečna čokolada i fišekom se oblikuje talasići i ružice.

DEkoriše se listovima fondana i komadićima crvenog fondana, a na kraju se posipa mlevenim orasima i izrendanom čokoladom.

Što ga duže vremena ostavite u frižideru, to će rolat sa ražanim brašnom biti ukusniji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: