Način pripreme
Operemo tikvice i izrendamo krupnije, posipamo solju i ostavljamo 10-15 minuta.
Umutimo jaja viljuškom, dodajemo rendani sir, isečenu mirođiju, ulje i na kraju brašno od leblebija - bez glutena je.
Promešamo gustu kašu i sipamo u pleh 30 sa 20 cm, obložen papirom za pečenje, namazan uljem.
Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube oko 20-250 minuta i vadimo na nov papir.
Skidamo stari papri gde smo pekli i uvijamo novim po dužoj strani rolata.
Nakon 10 minuta odvijamo, namažemo krem sirom, posipamo mirođijom, odzgo lisitćima čedar sira i ponovo uvijamo papirom rolat od tikvica.
Ostavljamo rolat od tikvica sa brašnom od leblebija i čedar sirom na 1 sat u frižideru da se stegne.
Vadimo i sečemo pod uglom ukusni slani rolat, poređamo na tanjir.
Jedemo sa sosom od belog luka - jedinstvenog je ukusa!
Prijatno!