Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Stek od tune sa koricom od orašastih plodova

Stek od tune sa koricom od orašastih plodova

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Stek od tune sa koricom od orašastih plodova7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Stek od tune sa koricom od orašastih plodova - možete li da zamislite koliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • stek od tune - 2 komada
  • koštunjavo voće - 2 šake indijskog oraha i pekana (sirovi)
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašika, svetli
* merne jedinice

Način pripreme

Prelivate stekove tune soja sosom i maslinovim uljem i ostavljate ih 5-10 minuta na sobnoj temperaturi.

Za to vreme sameljete koštunjavo voće u secku ili blenderu na ne mnogo sitno, tako da se osećaju parčići.

Zagrevate tiganj sa nelepljivim dnom bez masnoće na ringli.

Uvaljate dobro ribu u koštunjavo voće sa obe strane i pritiskate rukom da se bolje zalepi.

Stavljate stekove jedan po jedan, ako su veći i pečete oko 4-5 minuta sa svake strane.

Vreme pečenja zavisi i od toga koliko su debeli parčići.

Možete da servirate stekove tuna sa svežom salatom.

Stek od tune sa koricom od orašastih plodova je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti