Način pripreme
Pulpu od orašastih plodova, mlevene orašaste plodove, ostalo prilikom pravljenja čokoladnog mleka od orašastih plodova sam iskoristila za jedan neverovatan ukusan čokoladni kolač.
Evo šta je potrebno i kako se pravi:
Svi sastojci osim suvog grožđa i ovsenih pahuljca, bez obzira na njihov redosled, se dobro pomešaju. Ja sam to uradila viljuškom.
Sipaje se u tepsiju, oblilno premazanu maslacem. Odozgo se stavlja suvo grožđe i posipa se ovsenim pahuljicama kako bi se dobio blago hrskav element.
Peče se na 180 °C dok ne bude gotovo. Brzo bude gotovo. Za otprilike 20 minuta.
Gotov čokoladni kolač poslužujem sa svežim voćem. Ili ipak sa zamrznutim, za još veću svežinu!
Čokoladni kolač sa pulom od orašastih plodova, suvim grožđem i ovsenim pahuljicama je veoma ukusan!