Pita od jabuka sa cimetom
Кекс с ябълки и ром
bonapeti.rs»Recepti»Pite»Kolač od Jabuke»Pita od jabuka sa cimetom

Pita od jabuka sa cimetom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k6335
Pita od jabuka sa cimetom
Fotografije: Lenka
1 / 3
25/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Pita od jabuka sa cimetom je nešto što ne odbijamo."

Potrebni sastojci

  • brašno - 125 g
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • šećer - 150 g
  • so - 1/4 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • jaja - 2 kom.
  • maslac - 115 g, rastopljen
  • jabuke - 4 kom.
  • tamni rum - 3 kašike (ili sok od jabuke)
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 175°C. Obložite papirom za pečenje dno posude prečnika 20 cm.

U maloj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Stavite sa strane.

Oljuštite i isecite jabuke na komade od 2, 5 cm.

U velikoj posudi umutite jaja dok ne postanu lagana i vazdušasta, dodajte šećer i umutite još 1-2 minute, dodajte ekstrakt vanile, otopljeni maslac, rum/sok i mutite dok se ne sjedine.

Postepeno dodajte smešu brašna i mešajte dok se ne uklopi.

Jabuke prebacite u pripremljenu tepsiju. Pecite 35-40 minuta ili dok torta ne postane zlatna i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

Ostavite da se hladi 10 minuta, pustite iz posude i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Zaprašite šećerom u prahu i poslužite sa sladoledom (po želji)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: