Način pripreme
Zagrejte rernu na 175°C. Obložite papirom za pečenje dno posude prečnika 20 cm.
U maloj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Stavite sa strane.
Oljuštite i isecite jabuke na komade od 2, 5 cm.
U velikoj posudi umutite jaja dok ne postanu lagana i vazdušasta, dodajte šećer i umutite još 1-2 minute, dodajte ekstrakt vanile, otopljeni maslac, rum/sok i mutite dok se ne sjedine.
Postepeno dodajte smešu brašna i mešajte dok se ne uklopi.
Jabuke prebacite u pripremljenu tepsiju. Pecite 35-40 minuta ili dok torta ne postane zlatna i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite da se hladi 10 minuta, pustite iz posude i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Zaprašite šećerom u prahu i poslužite sa sladoledom (po želji)