Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićem

Džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićem
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Sve palačinke sveta čekaju upravo ovaj džem"

Potrebni sastojci

  • japanska jabuka - 20 kom.
  • limun - 1 kom
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1/4 kašičice
  • sirup agave - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite.

Prelijte limunom i stavite u šerpu da se kuva par sati dok potpuno ne omekša.

Dodajte cimet, karanfilić, sirup agave i kuvajte još 4 sata na laganoj vatri, povremeno mešajući.

Sameljite štapnim mikserom i uspite džem od japanskih jabuka sa cimetom i karanfilićem u sterilizirane tegle.

Poredajte u šerpu sa vrelom vodom i pustite da se ohlade preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti