Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kolačići sa makom i nadevom od krem sira

Kolačići sa makom i nadevom od krem sira

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kolačići sa makom i nadevom od krem sira
Fotografije: marcheva14
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
23
"Mekani kolači sa semenom maka i nežnim nadevom od krem sira - tope se u ustima i jedan nikad nije dovoljan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 125 g
  • sveže mleko - 120 ml na sobnoj temperaturi
  • seme maka - 180 g
  • brašno - 220 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 125 g rastopljen
  • limunova kora - od 1 limuna
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • so - prstohvat
  • NADEV
  • krem sir - 250 g, Filadelfija
  • pavlaka - 1 šolja, visok procenat masnoće (35 - 40%)
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • kora pomorandže - 1 kašika
  • slatko - tamno po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Radi se ručnim mikserom. Pripremite pleh sa gnezdima za kolače (kalup za mafine). Nemojte ga premazivati masnoćom. Kapsule za papirne kekse takođe nisu masne.

Recept započnite nadevom i mućenjem sira i pavlake u gustu i vazdušastu smesu dok tragovi ne počnu da ostaju vidljivi na zidovima posude. Dodajte vanilu, narendanu koru pomorandže i promešajte. Ostavite po strani.

Započnite pripremu i obradu testa, umutite jaja i šećer mikserom do bele boje. Pažljivo dodajte mleko u mikser na najmanjoj brzini, seme maka, prstohvat soli i vanil i koru od limuna.

Dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte špatulom prolazeći i do samog dna posude. Na kraju, rastopljeni maslac se dodaje iz tri puta, a nakon svakog dodavanja maslaca se dobro muti dok se potpuno ne ujednači. Radite sa mikserom na maloj brzini.

Nadev se stavlja u špric sa dugim vrhom. U šupljine kalupa za mafine stavite papirne korpice za mafine i u njih testo stavljajte kašikom za sladoled - napunite oko 2/3 zapremine. Pomoću šprica sa dugim vrhom ubrizgajte nadev u testo i ubrizgavajte dok se testo dobro ne napuni.

Pecite na 170 stepeni oko 25 minuta ili dok čačkalica, kojom probate, ne bude suva. Ostavite kolače u kalupu oko 10 minuta i izvadite da se potpuno ohlade. Kašičicom stavljajte tamni džem u rupu koja je nastala tokom pečenja.

Napomena: Filadelfija sir može se zameniti običnim krem sirom. Za džem možete koristiti džem od domaće maline prijatnog kiselo-slatkog ukusa, koji se odlično slaže sa ukusom blago slanog sira. Seme maka daje ovim kolačima veoma prijatan ukus i aromu. Izuzetno jednostavan i brz recept za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: