Način pripreme
Prelijte kokosovo brašno vrelom vodom i dobro promešajte.
Odvojite belanca od žumanaca u posebne posude, pa umutite belanca sa prstohvatom soli u vazdušast krem. Dodajte šećer u etapama, uz neprestano mućenje mikserom.
Na kraju dodajte žumanca, jedno po jedno, dok ne dobijete vazdušastu smesu. Dodajte kokosovo brašno uz pažljivo mešanje špatulom odozdo na gore.
Dodajte prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešajte.
Sipajte smesu u pravougaoni pleh 25x35 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 35 minuta, dok ne bude gotovo.
Dok se kolač od kokosa peče, pripremite preliv.
Prelijte izlomljenu belu čokoladu vrelim melkom i mešajte dok se čokolada ne istopi, pa ostavite da se smesa prohladi.
Gotovi sočni kolač od kokosa izbušite odozgo na više mesta viljuškom i dok je još vruć prelijte ga prelivom i pospite ga kokosovim brašnom.
Poslužite kolač tek kada se potpuno ohladi!