Način pripreme
Obe smese sam napravila u isto vreme.
U dve posebne posude sam stavila jaja. Mutila sam mikserom jedno za drugim, prvo tri, a posle četiri jaja otprilike 3 minute, dodala sam proporcionalno tečne sastojke - sveže mleko i ulje i u dve posude ponovo sam umutila kratko obe smese.
Prvo sam dodala suvu smesu za crveni somot, mutila sma minutu, nakon toga bez da perem žice za mućenje, dodala sam smesu za crni somot u drugu posudu i ponovo sam mešala minutu.
U tepsiju rerne, obloženu papirom za pečenje, prvo sam sipala smesu crveni somot, na njega sam sipala smesu crni somot. Drškom viljuške sam po celoj dužini napravila dva pravca kako bi tako pomešala dve boje u cik cak.
Koru za rolat sam pekla na 180°C otprilike 20-25 minuta dok čačkalica nije bila suva.
Još vruću, zavila sam zajedno sa papirom u rolat.
Krem za slatki rolat napravila sam tako što sam pomepala maskarpone sa šećerom u prahu.
Ohlađeni rolat sam razvila i namazala kremom i po celoj dužini stavila ivicu slatkog i ponovo uvila u rolat. Ostavila sam na sat vremena u frižideru, nakon čega sam istopila kuvertiru u mikrotalasnoj, nakon čega sam je pomešala sa slatkom pavlakom kako bi se dobio ganaš.
Presula sam u jednokratni špric i dekorisala sam dvobojni rolat, posula sam pistaćima.