Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Bezglutensko slano pecivo sa sitnim sirom

Bezglutensko slano pecivo sa sitnim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Bezglutensko slano pecivo sa sitnim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
10
"Bezglutensko slano pecivo sa sitnim sirom, s kojim možete da se okrepite čim osetite da vas glad sustiže"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 60 g, bezglutenske
  • kinoa - 40 g
  • kukuruzno brašno - 160 g
  • belanca - 2 komada
  • margarin - 70 g
  • sitni sir - 50 g, kačkavalj
  • so - 1 kašičica, ravna
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičica
  • origano - 1 supena kašika
  • kumin - 1 supena kašika, u zrnu
  • ulje - za podmazivanje ruku
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je predlog za jednostavno i veoma ukusno bezglutensko slano pecivo. Ono je hrskavo i ima teksturu peska, veoma je prijatno za grickanje u svako doba i za svaki povod.

Da bi ih pripremila, ovsene pahuljice meljem u brašno sa kinoom, ali vi možete da koristite i gotovo ovseno brašno i brašno od kinoe.

Pomešam sa kukuruznim brašnom, solju i praškom za pecivo.

Posebno lagano mutim belanca i gnječim margarin sa sitnim sirom. Koristim domaći sitni sir kačkavalj, koji dodaje raskošan ukus domaćem slanom pecivu.

Objedinjavam sve pripremljene sastojke i mesim testo. Zbog nedostatka glutena, ono je veoma sipkasto, ali nauljenim rukama se jednostavno obliukuje.

Otkidam male lopte, uvaljam i spljeskam između oba dlana, zatim oblikujem pravougaonike i ređam ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.

Premazujem sa malo umućenog belanca i polovinu peciva posipam origanom, drugu polovinu zrncima kumina. Ovi začini daju neverovatnu aromu, ali ukoliko ne volite neki od njih, zamenite drugim po vašem ukusu.

Bezglutensko slano pecivo sa sitnim sirom se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, dok ne porumeni - otprilike 18-20 minuta.

Kada se ohlade, spremni su za konzumaciju.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: