Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina i čatni od krušaka

Svinjetina i čatni od krušaka

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Svinjetina i čatni od krušaka
Fotografije: Gordana Danilov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Za današnji ručak predlažemo neobičnu i veoma ukusnu kombinaciju"

Potrebni sastojci

  • svnjski vrat - 6 odrezaka
  • smeđi šećer - 1/3 šolje
  • čili - 1 kašika,
  • cimet - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za čatni
  • kruške - 3 kom., veće, očišćene, sečene na kocke
  • jabukovo sirće - 1/3 šolje
  • voda - 1 kašika
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • đumbir u prahu - 1/2 kašičice
  • čili u prahu - 1/2 kašičice
  • cimet u prahu - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešati sve začine za meso, uvaljati odreske i ostaviti ih 20 minuta na sobnoj temperaturi.

2. Za to vreme u širu posudu staviti sve sastojke za čatni, osim krušaka, sačekati da provri, dodati voće i na nešto jačoj vatri od srednje, kuvati da kruške omekšaju i da se tečnost malo zgusne. Povremeno protresti posudu.

3. Ispeći meso na roštilju, gril tiganju ili u rerni ispod grila, uz jedno okretanje.

Svinjske odreske preliti čatnijem i odmah poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: