Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Marmelada»Marmelada od krušaka i dženerika

Marmelada od krušaka i dženerika

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Marmelada od krušaka i dženerika1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"I kada porastemo obilazimo dženerike, ne da bi ih brali, već zbog ukusne marmelade od dženarika i krušaka"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 kg
  • dženerike - oko 600 g
  • šećera - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro kruške i dženerike, otklanjajući im koštice. Sipajte ih u šerpu i dolijte malo vode. Stavite na ringlu da se kuvvaju, dok ne omekšaju veoma dobro (oko 35 minuta).

Nakon toga provucite voće kroz cediljku veoma dobro ili pasirajte. Stavite voćni pire sa šećerom opet na ringlu.

Mešajte dok se ne zgusne, ne ne mnogo jakoj vatri. Da biste proverili gustinu, kapnite kapljicu marmelade na porcelanski tanjir. Ako se ne razliva, marmelada od krušaka i dženerika je gotova.

Sipajte gotovu marmeladu u suve teglice, zatvorite čvrsto poklopcima i okrenite ih. Možete i da sterilišete marmeladu 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti