Način pripreme
Kora
Da biste pripremili kore, potrebno je da zagrejete rernu na 180 stepeni. Dva kalupa, prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje i podmažite maslacem.
Mleko i maslac zajedno istopiti na laganoj vatri i ostaviti da se smesa ohladi. Tamni i beli šećer mutiti sa jajima dok se smesa ne podupla.
Smesi dodati brašno i kakao, sodu bikarbonu, so, smesu sa mlekom i kiselu pavlaku, pa još jednom sve kratko umutiti mikserom dok se smesa lepo ne sjedini.
U smesu dodati toplu kafu i promešati. Sipati smesu u kalup i peći u rerni oko 25 minuta. Ponoviti postupak sa drugom korom.
Maskarpone fil
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom, dodati maskarpone sir, pa mikserom mutiti dok smesa ne postane ujednačena i gusta.
Čokoladni fil
Staviti mleko u šerpicu da se zagreje dok ne provri. U posebnoj posudi sjedinite žumanca i šećer. Žicom dobro sve umešati dok se smesa ne sjedini i postane kremasta. Dodati joj gustin i kakao, pa još jednom žicom sve umešati.
Još uvek toplo mleko postepeno dodavati ovoj smesi uz konstantno mešanje. Dobijenu smesu vratiti u šerpicu u kojoj se kuvalo mleko, i na laganoj vatri sve kuvati uz konstantno mešanje.
Fil je potrebno skloniti sa vatre kada je smesa kremasta.
U vreli krem dodajte maslac i čokoladu, pa sve dobro promešajte. Kada se krem prohladi, prekriti ga providnom folijom po vrhu i ostaviti u frižideru dok se ne ohladi.
Ohlađeni krem istresite u posudu za miksanje pa dodajte slatku pavlaku. Mikserom sve dobro promešajte.
U kalup za slaganje torte prvo stavite jednu koru, na koju je potrebno namazati maskarpone fil. Sledeću koru stavite preko pa fila, pa ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sav krem i kore.
Tortu je najbolje ostaviti 1h u frižideru da se stegne pre stavljanja završnog čokoladnog fila. Čoko fil ravnomerno nanesite po spoljašnjim stranicama torte.