Način pripreme
Prvo stavite med u kaserolu na vatri i sačekajte da se ugreje. Onda stavite sodu i mešajte dok ne dobijete krem, pazite da smesa ne provri.
Jaja mutite mikserom 10-ak minuta ili dok ne pobele Nakon toga na najslabijoj bezini miksera mutite i dodajte prosejano brašno. Na kraju dodajte med u hladnu smesu od keksa.
Smesu stavite da se peče u kalupu za tortu prečnika 24 cm, u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Ohladnu koru podelite na dva dela.
Napravite fil tako što umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte postepeno i kakao krem, mutite neprestano mikserom. Tako je fil gotov.
Na poslužavnik stavite jednu koru, prelijte je sa malo mleka i stavite deo fila. Nakon toga druga kora, ponovo je prelijte i sa strane namažite tortu preostalim delom fila.
Ukraste je po želji bademima i gotovom dekoracijom. Kad odstoji 5-6 sati u frižideru, torta je gotova.