Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Crno-bela srca sa višnjama

Crno-bela srca sa višnjama

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
16425387452
Crno-bela srca sa višnjama
Fotografije: Anita
1 / 3
04/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ne postoji bolji način da nekome pokažete da ga volite"

Potrebni sastojci

  • mleko - 500 ml
  • šećer - 80 g
  • puding sa ukusom čokolade - 40 g
  • puding sa ukusom slatke pavlake - 40 g
  • mleveni keks - 100 g
  • kokosovo brašno - 50 g + za valjanje
  • mleveni bademi - 50 g + za valjanje
  • višnje - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti 250 ml mleka, polovinu staviti da se kuva sa 40g šećera a u drugu razmutiti prah za puding, čim mleko provri skuvati puding.

Ponoviti postupak i sa drugim pudingom.

Mleveni keks i kokosovo brašno pomešati i dodati pudingu sa ukusom slatke pavlake, a mleveni keks i orahe pomešati pa dodati pudingu sa ukusom čokolade.

Smese dobro sjediniti, početi sa crnom smesom oblikovati srce ili iseći sečkom, staviti višnjju na sredinu, prekriti svetlijom smesom, opet staviti višnju, pa celo srce prekriti tamnom smesom i uvaljati u mlevene bademe.

Od svetlije smese kada se počne oblikovati srce, staviti višnju, dodati preko tamniju smesu, opet staviti višnju pa svetlijom smesom prekriti celo srce i uvaljati u kokosovo brašno. Postupak ponavljati dok se smesa ne poteoši.

Crno-bela srca sa višnjama su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: