Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Zapečene makarone sa mlevenim mesom i zlatarskim sirom

Zapečene makarone sa mlevenim mesom i zlatarskim sirom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Zapečene makarone sa mlevenim mesom i zlatarskim sirom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Zapečene makarone sa mlevenim mesom nestaju sa tanjira za tren oka"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 500 g
  • luk - 1 glavica, sitno sečena
  • beli luk - 2 čena, sitno sečen
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • sok od paradajza - 250 ml
  • origano
  • goveđa kocka za supu - 1 kom.
  • moska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • testenina po izboru - 400 g
  • jaja - 2 kom.
  • kisela pavlaka - 250 g
  • mleko - 200 ml
  • sir gauda - 150 g, nariban
  • zlatarski sir - 150 g
  • ribani parmezan - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati beli luk, origano, mleveno meso i kašiku koncentata paradajza.

Pržiti kratko uz povremeno mešanje pa dodati sok od paradajza, goveđu kocku, biber, malo soli i kašičicu šećera.

Dinstati da meso omekša.

Testeninu skuvati u kipućoj slanoj vodi i procediti.

Za preliv umutiti jaja, so, kiselu pavlaku, mleko i nariban sir.

U podmazanu vatrostalnu posudu izručiti trećinu kuvane testenine, posuti je izdrobljenim zlatarskim sirom, preliti polovnom mesnog nadeva, ponoviti sve još jednom i završiti testeninom i sirom.

Zaliti sve pripremljenim prelivom sa jajima i zapeći u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, da lepo porumeni.

Servirati posuto rendanim parmezanom uz salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: