Način pripreme
Luk, kao i beli luk iseckajte na sitne kockice.
Paradajz isecite na male kockice.
Tikvicu oljuštite i ljuštilicom nastavite da je sečete na široke trake, dok ne stignete do semenki. Ostatak tikvice sa semenkama iseckajte na male kockice.
Špagete skuvajte u slanoj vodi.
Dok kuvate špagete, pripremitepovrće.
Na zagrejanom ulju propržite luk, pa dodajte beli luk.
Dodajte iseckane tikvice i ispržite i njih.
Sipajte paradajz sos. Po želji, kako biste iskoristili sve iz tegle ili flaše, možete sipati malo vode od špageta, dobro promućkajte i sipajte tečnost.
Voda od testenine doprinosi ukusnom sosu za testeninu koji se priprema.
Dodajte trake tikvice i začine.
Dobro promešajte i ostavite na šporetu dok trakice tikvica ne omekšaju, ali da ne budu premekane da se ne raspadnu, već da zadrže oblik.
Kada su špagete za vegetarijance spremne, ocedite ih i dodajte u sos.
Dobro promešajte i špagete sa tikvicama i paradajzom su spremne za serviranje.