Način pripreme
Pomorandže operite veoma dobro vrelom vodom. Oljuštite ih ljuštilicom za povrće. Stavite koru u šerpu i prelijte je hladnom vodom.
Prokuvajte na vatri. Nakon 1-2 minuta ocedite vodu i ponovo dodajte drugu vodu. Ovu proceduru ponovite 3 puta. Ocedite vodu.
Promešajte 3 šolje šećera sa 1, 5 čašom vode. Prokuvajte i ostavite da se kuva na tihoj vatri 8-9 minuta. Mešajte povremeno, dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte kore od pomorandži.
Ostavite smesu da se krčka oko 45 minuta (nemojte da mešate, jer se može desiti da se šećer kristališe. Ako je neophodno, protresite šerpu, kako bi podesili kore na pravi način.
Ocedite i izvadite kore na papir za pečenje, uvaljajte ih ili pospite kristal šećerom. Ostavite ih da se osuše oko 4-5 sata.
Stavite u staklenu teglu, dobro zatvorite i čuvajte u frižideru.