Ušećerene jabuke

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840340
Ušećerene jabuke
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Sećate li se ovog deserta iz detinjstva?"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 5 - 6 komada (preporučuju se crvene)
  • šećer - 1 kg
  • sirće - 1 supena kašika
  • voda
  • poslastičarska boja - crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer sipajte u šerpu i u nju dodajte sirće.

Količina vode treba da bude koliko da lepo pokvasi šećer. Treba da pokrije šećer, ali da ne bude iznad njega. Stavite šerpu na vatru.

Kad se šećer rastopi i počne da vri, uz pomoć čačkalice za zube ili drvenog ražnjića, probajte da li je gotov.

Jedan kraj čačkalice za zube potopite u šećerni sirup i izvadite - ako se ne lepi po prstima kad se ohladi, gotov je.

Skinite sa vatre čim prestane da krčka dodajte crvenu boju. Promešajte i smesa je gotova. Svaku jabuku nataknite na drveni ražnjić i potpite u šećerni sirup.

Čim izvadite, poređajte ih u plitku posudu jednu do druge i ostavite da se ohlade i da se šećer stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: