Način pripreme
Sipajte šolju i po šećera u malo šerpu i dodajte jednu šolju vode. Stavite na ringlu, da se istopi šećer, ne mešajući u početku.
Čim se šećer istopi, smanjite vatru na srednju temperaturu, da se sirup zgusne, Dodajte prstohvat limunske kiseline.
Proverite da li je sirup gotov, tako što malo njega kapnete u hladnu vodu, Ako se šećer skuplja, znači da možete da sklonite šerpu sa vatre.
Odaberite lepe i zdrave jabuke. Očistite ih dobro. Ubacite dva drvena ražnjića u jednu slamu i pažljivo provucite kroz celu jabuku.
Sipajte poslastičarsku boju u šećerni sirup i kratko promešajte. Ubacite jabuku na ražnjiću unutra u šerpu i dobro zavrtite da se svuda rasporedi.
Poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da se stegnu tridesetak minuta.
Nakon oko 30 minuta upakujte ušećerene jabuke u paketiće, zavežite odgovarajućom trakom i obradujte decu.
Ušećerene jabike na ražnjiću su sjajne!