Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ušećerene jabuke na ražnjiću

Ušećerene jabuke na ražnjiću

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1264088948
Ušećerene jabuke na ražnjiću
Fotografije: N.Akifova
1 / 3
18/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Obradujte decu kod kuće ušećernim jabukama na ražnjiću"

Potrebni sastojci

  • poslastičarska boja - 1 prstohvat (crvena)
  • limunska kiselina - 1 prstohvat
  • jabuke - 4 komada
  • šećer - 1, 5 šolja
  • slamke - 4 komada
  • voda - 1 šolja
  • drveni ražnjići - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte šolju i po šećera u malo šerpu i dodajte jednu šolju vode. Stavite na ringlu, da se istopi šećer, ne mešajući u početku.

Čim se šećer istopi, smanjite vatru na srednju temperaturu, da se sirup zgusne, Dodajte prstohvat limunske kiseline.

Proverite da li je sirup gotov, tako što malo njega kapnete u hladnu vodu, Ako se šećer skuplja, znači da možete da sklonite šerpu sa vatre.

Odaberite lepe i zdrave jabuke. Očistite ih dobro. Ubacite dva drvena ražnjića u jednu slamu i pažljivo provucite kroz celu jabuku.

Sipajte poslastičarsku boju u šećerni sirup i kratko promešajte. Ubacite jabuku na ražnjiću unutra u šerpu i dobro zavrtite da se svuda rasporedi.

Poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da se stegnu tridesetak minuta.

Nakon oko 30 minuta upakujte ušećerene jabuke u paketiće, zavežite odgovarajućom trakom i obradujte decu.

Ušećerene jabike na ražnjiću su sjajne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: