Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovana pileća krilca iz rerne

Pohovana pileća krilca iz rerne

NatašaNataša
Šegrt
407496
Pohovana pileća krilca iz rerne
Fotografije: Nataša
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Pohovana, pečena, hrskava - najukusnija krilca koja ćete ikad jesti"

Potrebni sastojci

  • pileće krilca - 8 kom.
  • so
  • grill piletina začin
  • biber - mleveni
  • ulje - 2 k.k.
  • Za paniranje
  • jaja - 2 kom.
  • brašno - 3 s.k.
  • prezle - 10 s.k.
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Posebno u posudici pripremiti mešavinu začina: so, grill piletina i mleveni biber. Mešavinom začina dobro natrljati meso i pustiti da odstoji sat vremena.

Pripremiti smesu za paniranje. U jednu posudu staviti brašno, u drugu ulupana jaja i u treću prezle promešane sa mlevenom crvenom paprikom. Svako krilce uvaljati u brašno, pa jaja, pa prezle i ponovo u jaja, pa u prezle.

Tako pripremljena krila staviti peći u zagrejano ulje, na slabu vatru, da se peče.

Nakon 15 minuta okrenuti krilca. Krilca peći još 20 minuta.

Ponovo okrenuti krilca i peći još 8 minuta (vreme pečenja zavisi od veličine krila od 45 minuta do 1 sata).

Ovako ispečena krilca nisu krvava oko kostiju, a korica blago hrskava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Izuzetno ukusno
01.03.2021 12:39