Način pripreme
Operemo krilca, ako je potrebno očistimo od perušku. Stavljamo ih u šerpu, sipamo vodu i posolimo. Kuvamo dok ne budu polugotova. Ja sam ih kuvala oko 30-40 minuta.
Za to vreme pripremamo marinadu, oljuštimo i izgnječimo čenove belog luka. U njih dodajemo bosiljak, soja sos i 2 supene kašike maslinovog ulja.
Kad budu gotova, ocedimo vodu i dok su još topla sipamo marinadu preko njih i lepo promešamo. Ostavljamo ih na 10 minuta da upiju još.
Jaja umutimo u posudi.
Lepo uvaljamo svako krilce u prezle i poređamo u pleh. Nakon toga, uz pomoć četke namažemo svako krilce umućenim jajima.
Stavljamo da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni bez ventilatora. Pečemo dok ne dobiju zlatnu boju, oko 20-30 minuta.
Pažnja: Prezle koje sam koristila sam pravila od pšeničnog hleba, koji sam ispekla i samlela u multipraktiku, tako sam dobila krupnije mrvice. Kupljene prezle su sitne.