Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileća krilca iz rerne sa ukusnom koricom

Pileća krilca iz rerne sa ukusnom koricom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161630
Pileća krilca iz rerne sa ukusnom koricom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
17/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Hrskavi i ukusni, da znate samo koliko piva piju ..."

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 - 2 kg
  • bosiljak - 1 supena kašika
  • beli luk - po ukusu /2 - 3 čena/
  • soja sos - 3 - 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • prezle - da se uvalja /krupnije ili domaće/
  • jaja - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo krilca, ako je potrebno očistimo od perušku. Stavljamo ih u šerpu, sipamo vodu i posolimo. Kuvamo dok ne budu polugotova. Ja sam ih kuvala oko 30-40 minuta.

Za to vreme pripremamo marinadu, oljuštimo i izgnječimo čenove belog luka. U njih dodajemo bosiljak, soja sos i 2 supene kašike maslinovog ulja.

Kad budu gotova, ocedimo vodu i dok su još topla sipamo marinadu preko njih i lepo promešamo. Ostavljamo ih na 10 minuta da upiju još.

Jaja umutimo u posudi.

Lepo uvaljamo svako krilce u prezle i poređamo u pleh. Nakon toga, uz pomoć četke namažemo svako krilce umućenim jajima.

Stavljamo da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni bez ventilatora. Pečemo dok ne dobiju zlatnu boju, oko 20-30 minuta.

Pažnja: Prezle koje sam koristila sam pravila od pšeničnog hleba, koji sam ispekla i samlela u multipraktiku, tako sam dobila krupnije mrvice. Kupljene prezle su sitne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: