Način pripreme
1. Kakao dobro umutite usvežem mleku tako da nema grudvica. U njih savite korice pomorandže (bez belih delova) i mrvljenu crnu čokoladu.
Stavite na umerenu vatru i mešajte sve vreme dok se čokolada ne rastopi i dok ne bude spreman da provri.
U smesu izmrvite starog hleba ili keks ili lepo promešajte da dobiju sitne mrvice. Možete i pasirati da dobijete glatku smesu.
2. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi dok ne dobijete temperaturu veću od telesne. Onda dodajte jaja, umućena sa šećerom i skrobom.
Ako se koristi stari hleb, 150 g šećera, ali ako koristite keks za čokoladni puding, smanjite količinu šećera 100 grama.
3. Smesu od jaja sipajte u čokoladu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.Korisce pomorandže izvadite.
4. U kalup za puding pospite obilno topingom od karamele, a može i domaće pripremljena karamela.
Spajte čokoladnu smesu i kalup stavite u drugi pleh za pečenje sa vodom.
Ovako aromatičan puding pecite na pari oko 1 sat na 160 stepeni. Znate da je gotovv je kada se dodirne po površini koja je čvrsta.
5. Gotov čokoladni desert ostavite da se ohladi u frižideru na 2 sata.
Okrenite na obruč i servirajte.
Raskošno čokoladno zadovoljstvo za stare i mlade!
Neka vam je slatko sa čokoladnim pudingom sa karamelom iz rerne.