Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Čokoladni puding sa karamelom iz rerne

Čokoladni puding sa karamelom iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Čokoladni puding sa karamelom iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
10/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Veoma nežan čokoladni puding - servirajte ga za specijalne prilike da biste nekome ugrejali srce"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 150 g 70 %
  • kakao - 1 supena kašika, puna
  • sveže mleko - 500 ml, sa visokim procentom maslaca
  • jaja - 6 komada
  • skrob - 1 supena kašika, kukuruzni
  • stari hleb - 100 g ili keks
  • kora od pomorandže - 4 ivice
  • šeećr - 150 g
  • toping - 6 supenih kašika od karamele
* merne jedinice

Način pripreme

1. Kakao dobro umutite usvežem mleku tako da nema grudvica. U njih savite korice pomorandže (bez belih delova) i mrvljenu crnu čokoladu.

Stavite na umerenu vatru i mešajte sve vreme dok se čokolada ne rastopi i dok ne bude spreman da provri.

U smesu izmrvite starog hleba ili keks ili lepo promešajte da dobiju sitne mrvice. Možete i pasirati da dobijete glatku smesu.

2. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi dok ne dobijete temperaturu veću od telesne. Onda dodajte jaja, umućena sa šećerom i skrobom.

Ako se koristi stari hleb, 150 g šećera, ali ako koristite keks za čokoladni puding, smanjite količinu šećera 100 grama.

3. Smesu od jaja sipajte u čokoladu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.Korisce pomorandže izvadite.

4. U kalup za puding pospite obilno topingom od karamele, a može i domaće pripremljena karamela.

Spajte čokoladnu smesu i kalup stavite u drugi pleh za pečenje sa vodom.

Ovako aromatičan puding pecite na pari oko 1 sat na 160 stepeni. Znate da je gotovv je kada se dodirne po površini koja je čvrsta.

5. Gotov čokoladni desert ostavite da se ohladi u frižideru na 2 sata.

Okrenite na obruč i servirajte.

Raskošno čokoladno zadovoljstvo za stare i mlade!

Neka vam je slatko sa čokoladnim pudingom sa karamelom iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: