Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čokoladni čizkejk sa malinama

Čokoladni čizkejk sa malinama

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Čokoladni čizkejk sa malinama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
07/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Čokolada i maline - sve što vam je potrebno za pravljenje savršenog deserta"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g, čajni kolutići
  • maslac - 180 g
  • mlečna čokolada - 3 komada po 125 g
  • tečna pavlaka - 200 ml, slatka
  • filadelfija - 600 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • maline - 100 g, za krem + 100 g za dekoraciju
  • Preliv
  • mlečna čokolada - 1 komad (125 g)
  • tečna pavlaka - 100 ml, slatka
  • maslac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za tortu sa prečnikom od 24 cm.

Čajni kolutići se izmrve u brašno i stavljaju se u činiju.Maslac se istopi i vruć se prelije preko njih. Meša se kašikom dok ne upije maslac. Smesa se sipa u kalup za torte i pritiska se kašikom. Peče se 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

Pavlaka se zagreva do tačke ključanja i u nju se dodaje sitno iseckana čokolada. Meša se dok se čokolada potpuno ne istopi.

U krem sir se stavlja šećer i umuti se mikserom. Dodaju se jaja, tako što se posle svakog jajeta muti. Na kraju se u mlazu sipa istopljena čokolada. Ponovo se muti i smesa se sipa na ispečenu i ohlađenu koru.

Preko smese se raspoređuje 100 g malina, lagano pritiskajući dok ne potonu. Peče se 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C i još 80-90 minuta na 160°C.

Bez vađenja iz kalupa sačeka se da se ohladi i čokoladni čizkejk se stavlja u frižider na jendu noć. Sledećeg dana se vadi.

Zagreva se pavlaka i u nju se dodaje izlomljena čokolada. Meša se dok se čokolada ne istopi.

Na kraju se stavlja maslac, meša se ponovo i zaliva se čokoladni čizkejk.

Čokoladni čizkejk sa malinama se ostavlja na još nekoliko sati i dekoriše se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: