Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat Baunti bez pečenja

Rolat Baunti bez pečenja

Krasota v kuhnyataKrasota v kuhnyata
Šegrt
2310190
Rolat Baunti bez pečenja5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Rolat Baunti se poslužuje hladan, sa osmehom i dobrim raspoloženjem za budućnost provedenu sa voljenim osobama"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • keks - 300 g
  • kakao - 3 kašike
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje, vrela
  • za krem
  • maslac - 150 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • kokosovo brašno - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Baunti rolat od keksa bez pečenja vrlo je jednostavan i strašno je ukusan.

Ako želite nešto slatko, ali nemate puno slobodnog vremena, ovo je vaš recept!

Keks izmrvite ili ga sameljite u blenderu i dodajte mu kakao.

U čašu vrele vode dodajte šećer i mešajte dok se ne rastvori. Kada se šećerni sirup ohladi, dodajte ga u suvu smesu. Prvo kašikom, a zatim ručno umesite glatko testo.

Krem pripremite dodavanjem šećera u prahu i kokosovog brašna u mekani maslac koji ste prethodno ostavili na sobnoj temperaturi.

Sve treba dobro promešati do homogene smese.

Po želji možete malo povećati količinu kokosovog brašna. Količina šećera je takođe po vašem ukusu, možete dodati ili oduzeti od težine koja je navedena u receptu.

Oblikovanje slatkog rolata može se obaviti na providnoj foliji ili papiru za pečenje.

Na materijal koji ste izabrali, pomoću oklagije rasporedite koru testa od keksa debljine oko 3 cm, a na njega ravnomerno rasporedite krem.

Uz pomoć folije smotajte rolat, dobro ga zatvorite i ostavite u zamrzivaču oko 40 minuta. Kada Baunti rolat bude čvrst, isecite ga na jednake komade i ukrasite po želji.

Ovaj rolat se takođe može napraviti u obliku Baunti bombona.

Baunti rolat bez pečenja poslužite uvek dobro ohlađen. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: