Način pripreme
Ako želite da uspe, naoružajte se strpljenjem. Nije ništa teško, ali zahteva vreme.
Starter se zameša uveče. Dobije se masa gustine kao za palačinke. Odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim ostavi u frižideru preko noći.
Ujutru je ta masa dosta vazdušasta, videćete na slici.
U mlaku vodu se doda odstajali starter, a zatim i ostali sastojci. Testo bude jako lepljivo, ali ne brinite. Posle pola sata, nauljenim rukama, nekoliko puta testo podignite, pa presavijeno spustite na nauljenu površinu.
Podelite na 6 delova i nežno formirajte loptice. Ostavite da odmori minimum 2 sata. Ja sam ostavila preko noći.
Preporučujem da nabavite kamen za pečenje pice u rerni, a ako nemate, i okrenuti pleh će poslužiti. Testo rastanjite koliko god možete, s tim što ivice ostavite oko 1.5 cm, jer će biti vazdušaste i ukusne!
Za nadev sam koristila sos od paradajza, zatim pekla 3 minuta na vrelom kamenu, u rerni zagrejanoj do maksimuma, zatim nafilovala koristeći više vrsta sireva (čedar, gaudu, mocarelu) i suhomesnato i dopekla još 3 minuta!
Ukućani su bili prezadovoljni, a i ja! Uživajte!