Način pripreme
Prebacujemo vodu zajedno sa solju u šerpu i stavljamo na vatru da provri. Nakon toga, u malim porcijama dodajemo kukuruzni griz, mešamo neprestano (2-3 minuta). Nakon toga skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir. Dobro promešamo. Počinjemo da dodajemo i brašno, ponovo u delovima i mešamo kašikom. Smesa treba da bude lepljivo, retko testo.
Ugrevamo rernu na 200 stepni. Veliki pravougaoni pleh obložimo papirom za pečoenje. Obilno namažemo maslinovim uljem. Odozgo rasporedimo takozvano testo i stavljamo u rernu na 30-35 minuta.
Napomena: Pečemo dok testo ne dobije koricu odozgo, da bude hrskava odozdo, a u sredini da sotane sočno.
Rerne su različite, zato pratite. Za vreme pečenja može pući na nekoliko mesta, ako se to desi, pritisnite malo i smanjite rernu na 180 stepeni.
Dok se testo peče, pripremamo nadev. Ugrevamo 4 supene kašike maslinovog ulja u dubokom tiganju. U njega dodajemo prethodno oprane i očišćene paprike, isečene na kockice. Posolimo. Pržimo tako 1-2 minuta i poklopimo da se dinsraju oko 10 minuta, mešamo periodično.
Nakon toga dodajemo sitno iseckan luk i peršun. Ostavljamo na 2 minuta da upiju mirise i dodajemo krem sir, mešamo dok se svi sastojci ne pomešaju. Nadev je gotov i ostavljamo ga sa strane.
Kad testo bude gotovo, vadimo ga iz rerne. Pokrivamo ga krpom i ostavljamo da se ohladi 10-ak minuta. Nakon toga, uz pomoć odgovarajućeg noža sečemo na 6 pravougaonika. Odgovarajućim priborom pažljivo ih vadimo iz pleha da odstoje 5-6 minuta.
Nakon toga sastavljamo naše pice. Namažemo pravpugaoni pleh maslinovim uljem. U njega poređamo 6 delova pečenog kukuruznog testa (tj. naša osnova), ređamo ih naopako (tj. sa hrskavim delom na gore).
Odozgo pažljivo rasporedimo nadev i za kraj posipamo sa malo maslinovog ulja. Stavljamo u rernu na 180 stepeni i pečemo oko 20-25 minuta (maksimalno 30)
Pice su veoma ukusne, garantujem!