Kastanjole

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Kastanjole1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
25
"Znate li šta su kastanjole? To su jedne male, italijanske karnevalske krofne, u koje ćete se zaljubiti od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 420 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • maslac - 100 g, kravlji
  • sveže mleko - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kesice
  • limun - rendana kora jednog limuna
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite maslac da se rastopi i ostavite da se ohladi, ne treba da se stvrdne.

Pomešajte brašno, šećer, vanilu i prašak za pecivo u posudi. U udubljenje sipajte prethodno umućena jaja, kravlji maslac i sveže mleko.

Izrendajte koru od limuna i počnite da mešate i zamesite glatko i meko testo.

Ugrejte oko 300 ml ulja ili svinjske masti u dubokoj posudi za prženje. Od testa kidajte loptice i stavljajte ih da se prže dok ne dobiju lebu braon boju.

Gotove kastanjole izvadite rešetkastom kašikom. Servirajte posute vanilin šećerom u prahu.

Kastanjole (Castagnole) su tradicionalne italijanske karnevalske krofne koje će vas čarati svojim ukusom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: