Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Mus sa kondenzovanim mlekom

Mus sa kondenzovanim mlekom

Mus sa kondenzovanim mlekom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
10
"Ne dajemo vam da probate naš, treba da ga napravite sami"

Potrebni sastojci

  • kondenzovano mleko - 700 g
  • tečna pavlaka - 600 ml
  • belanca - 3 komada
  • želatin - 8 listova (16 g)
  • so - 1 prstohvat
  • sveže mleko - oko 100 ml
  • toping - po želji
  • pavlaka - u spreju
  • koktel trešnje
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite želatin u hladnoj vodi 5 minuta. Za to vreme umutite pavlaku.

U posudu sipajte kondenzovano mleko i u njega dodajte umućenu pavlaku. Pažljivo promešajte špatulom.

Iscedite želatin i rastvorite ga u zagrejanom svežem mleku. Dodajte rastvoren želatin u smesu i ponovo promešajte.

Umutite belanca + prstohvat soli u sneg. Dodajte ih u smesu iz nekoliko puta, dok pažljivo mešate špatulom. U gornji unutrašnji deo čaša kapnite malo topinga i sačekajte da se slije do dna.

Sipajte mus u čaše i stavite u frižider na 3-4 sata. Pre serviranja stavite sprej u pavlacu, toping i po jednu trešnju.

Mus sa kondenzovanim mlekom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: