Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa svežim mlekom i jajetom

Pileća čorba sa svežim mlekom i jajetom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Pileća čorba sa svežim mlekom i jajetom
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Klasična pileća čorba, koja je još ukusnija kada je začinjena sa svežim mlekom - probajte"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 mala
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • rezanca - 2 šake
  • krompir - 1 veći
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaje - 1 komad
  • ulje
  • so
  • peršun
  • začin za supu
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće batake. Izvadimo skuvano meso i odvojimo ga od kostiju. Isečemo ga na male parčiće.

Isečemo na sitno luk i stavljamo ga u šerpu sa vodom i malo ulja.

Očistimo šargarepu i krompir i isečemo ih na sitno, dodajemo i njih u šerpu.

Stavljamo šerpu na ringlu. Nakon što provri, dodajemo pileće meso, rezanca i suvi začin (na primer bujon).

Malo pre nego što je vaša pileća čorba gotova dodajete zapršku. Ona se pravi sa jednim jajetom, kašikom brašna i šoljom svežeg mleka.

Sastojci se umute ručnim mikserom i smesa se zagrava na slaboj ringli uz neprestano mešanje. Nakon toga se postepeno dodaje u čorbu.

Ostavljamo pileću čorbu da vri još tri-četiri minuta i sklanjamo sa ringle.

Sečemo na sitno peršun i dodajemo ga u mlečnu pileću čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: