Slatka pita lepeza

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
27/05/2019
"Zašto je pravimo poput lepeze - zato što je tako još ukusnija, ko ne veruje neka proba."
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 906
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Slatke Pite

Način pripreme

Prvo što radimo jeste savijanje kora jednu po jednu u lepezu.

Poređamo u posudu za pečenje podmazanu masnoćom.

Posipamo obilno istopljenim maslacem i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne porumeni.

U posudi pomešamo jaja, šećerm kiselo mleko i prašak za pecivo.

Vadimo posudu sa korama i prelivamo svuda smesu, zalivamo kašikom svuda, pazeći da smesa uđe i između presvijenih delova kora.

Stavljamo i pečemo pitu ponovo dok ne postane zlatasta i dok se preliv dobro ne ispeče.

Za to vreme mutimo vodu sa šećerom i vanilama i malo soka od limuna, dok se šećer ne rastvori.

Gotov sirup se ne kuvam samo ga izvesno vreme mešamo hladnog.

Prelivamo slatku pitu, kada se već ohladila.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar