Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kaša»Ovsena kaša sa medom i svežim mlekom

Ovsena kaša sa medom i svežim mlekom

Ovsena kaša sa medom i svežim mlekom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Brz doručak koji puni energijom sa ovsenom kašiom, koju svako može da spremi i jede sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 1 šolja
  • sveže mleko - 300 ml
  • med - 1 kašika
  • cimet - 2 prstohvata
  • suvo grožđe - 2 kašike, sušeno
  • suve šljive - 6 komada
  • laneno brašno - 1 kašika, mleveno
  • jabuke - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi se zagreva sveže mleko, dodaju se ovsene pahuljice i ostavlja se da se skuvaju 3-4 minuta, pri čemu se meša neprestano dok ne omekšaju.

Sklanja se pripremljena ovsena kaša, dodaje se med, mleveno laneno seme, oljuštena jabuka, isečena na kocke zajedno sa sušenim šljivama i meša se dobro.

Na kraju dodajemo tamno suvo grožđe, ponovo mešamo i sipamo u dve staklene posudice.

Serviramo zdravu kašu ohlađenu ili toplu, posutu cimetom i garniranu sa 3-4 tamne suve grožđice.

Ova ovsena kaša sa medom i svežim mlekom je sjajan doručak za zdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: