Način pripreme
U posudi sa miskerom se umute jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodaje se istopljeni maslac, vanila, cimet i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Promeša se u ujednačenu smesu za kolač.
Voće se opere i iseče na parčiće. Sprema se nadev, tako što se u drugoj posudi promeša mikserom sitan sir, šećer u prahu, vanila i jaje. U posudu na papir za pečenje sipamo polovinu smese za kolač.
Odozgo poređamo dve vrste voća i malom kašičicom raspoređujemo polovinu smese sa sitnim sirom.
Pokrivamo preostalo testo, ponovo stavljamo sitan sir i završavamo voćem.
Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45-50 minuta dok čačkalica ne bude suva. Nakon toga voćni kolač se vadi na rešetku da se ohladi. Pazite jer je mnogo lomljiv.
Posipamo šećerom u prahu isečemo na parčiće kao tortu. Sjajna kombinacija za ljubitelje kolača.
Kolač sa sitnim sirom i voćem je sjajan.