Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Slani kolač sa sitnim sirom

Slani kolač sa sitnim sirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Slani kolač sa sitnim sirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Dobrodošli u klub obožavalaca slanih kolača - najukusnijih kolača na svetu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • za nadev
  • sitan sir - 200 g, fin
  • sir - 100 g, kravlji
  • mladi luk - 3 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa solju. U umućena jaja se dodaje kisela pavlaka i nakon mešanja se dodaje i kiselo mleko. Sve se dobro promeša.

Brašno se proseje. Prašak za pecivo se pomeša sa brašnom. Kašika po kašika se dodaje od brašna u ostale sastojke, u isto vreme se meša smesa.

Nadev se pravi tako što se pomeša sitan sir i sir. Luk i beli luk se sitno iseku i pomešaju sa smesom od sitnog sira.

Aroma belog luka je dosta jaka i ko ne voli može da ga izostavi i da poveća količinu mladog luka (u originalnom receptu je samo mladi luk).

Za kolač je poželjno da se koristi kalup za hleb. On se namaže i posipa brašnom.

U kalup se sipa pola testa, a preko njega se raspordi ravnomerno nadev, ne pritiska se i ne razmazuje. Odozgo se pokriva preostalim testom.

Kolač se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stpeni oko 50 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju. Kad se izvadi iz rerne pokriva se krpom da bi korica omekšala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: