Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa suvim grožđem i urmama

Kolač sa suvim grožđem i urmama

Kolač sa suvim grožđem i urmama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Kriška po kriška i dok se okrenete - kolač je nestao, zato zapišite recept i čuvajte ga na sigurnom mestu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • ulje - 60 ml
  • brašno - 1, 5 šolja
  • sveže mleko - 60 ml
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • vanila - 1 komad
  • bejlis - 1 poklopac
  • još
  • kakao - 1 kašičica, u prahu (70%)
  • suvo grožđe - 40 g (i urme) ukupno
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite urme na sitne parčiće. Pomešajte ih sa suvim grožđem. U posudi razbijte jaja i dodajte šećer. Pomoću miksera umutite u vazdušast krem.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. U jaja dodajte sveže mleko, ulje. Ne zaustavljajući mikser mešajte dok se potpuno ne upije. Stavite brašno i nastavite da mutite.

Od gotove smese odvojte 2 kašike u malu posudicu. Stavite kakao i promešajte dobro. Dodajte suvo grožđe i urme u smesu od jaja, promešajte.

Namažite kalup za kolač masnoćom, a posle pospite obilno brašnom. Sipajte na dno smesu od jaja, a odozgo kakao smesu. Laganim kružnim pokretima i pomoću male kašičice promešajte po površini.

Uključite rernu na 180 stepeni i pecite dok čačkalica ne bude suva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: