Način pripreme
Isecite urme na sitne parčiće. Pomešajte ih sa suvim grožđem. U posudi razbijte jaja i dodajte šećer. Pomoću miksera umutite u vazdušast krem.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. U jaja dodajte sveže mleko, ulje. Ne zaustavljajući mikser mešajte dok se potpuno ne upije. Stavite brašno i nastavite da mutite.
Od gotove smese odvojte 2 kašike u malu posudicu. Stavite kakao i promešajte dobro. Dodajte suvo grožđe i urme u smesu od jaja, promešajte.
Namažite kalup za kolač masnoćom, a posle pospite obilno brašnom. Sipajte na dno smesu od jaja, a odozgo kakao smesu. Laganim kružnim pokretima i pomoću male kašičice promešajte po površini.
Uključite rernu na 180 stepeni i pecite dok čačkalica ne bude suva.