Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa suvim grožđem i ratlukom

Kolač sa suvim grožđem i ratlukom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Kolač sa suvim grožđem i ratlukom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ne ide da tako servirate kafu - dodajte uz nju i parče kolača sa suvim grožđem i raltukom!"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 čaša
  • soda - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • ratluk - 1 kutija, isečen sitno
  • suo grožđe - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastviorite sodu u kiselom mleku i umutite fa u velikoj posudi sa šećerom, brašnom, praškom za pecivo, vanilama i cimetom.

Sipajte pola dobijene homogene smese u sasvim blago podmazanu posudu za pečenje ili kalup za kolač i stavite da se zapeče u jakoj rerni.

Izvadite ga i preko zapečenog dela poređajte parčiće ratluka i suvog grožđa. Preostali deo ratluka i suvog grožđa umutite sa preostalom smesom i sipajte je u kalup.

Vratite da se ispeče dok ne bude gotovo, ali u slabijoj rerni, samo sa gornjim grejačem. Gotov kolač sa suvim grožđem i ratlukom možete da pospete šećerom u prahu ili da prelijtete čokoladnom glazurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: