Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Sitni kolači sa jabukama

Sitni kolači sa jabukama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661225k179
Sitni kolači sa jabukama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 7
28/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
60
"Servirajte male zalogaje užitka u jabukama uz ove ukusne kolače"

Potrebni sastojci

  • jabuka - 1 velika
  • jaje - 1 komad
  • smeđi šećer - 1 šolja, kristal
  • vanila - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • cimet - 1 prstohvat
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 3 kašike
  • ovsene pahuljice - 1/2 šolje, fine
  • kukuruzno brašno - 1 šolja, fino
  • pšenično brašno - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Kolači od jabuke su izuzetno jednostavni, brzi i neverovatno ukusni!

Evo i kako se spremaju:

1. Oljuštimo jabuku i narendamo je na fino rende, tako da se pretvori skoro u pire.

2. U posudi promešamo jaje sa smeđim šećerom. U njih dodajemo fino narendanu jabuku, a nakon nje i vanilu, sodu, cimet i ulje, pri čemu nakon svakog promešamo smesu za kolače.

3. Postepeno sipamo ovsene pahuljice i dve vrste brašna. Ne mesimo rukom, već drvenom mutilicom/varjačom mešamo, dok se ne dobije blago lepljivo testo, koje se odvaja od zidova posude.

4. Oblikujemo male loptice - oko 1, 5 - 2 cm. Ređamo ih na rastojanju u posudu za pečenje, namazanu uljem, jer će postati veće tokom pečenja.

5. Pečemo na 180 stepeni oko 10-15 minuta. Dok su u rerni vrtimo posudu za pečenje s vremena na vreme, da se ispeku ravnomerno.

Blago porumene s donje strane, zato proveravamo i čim pozlate - uključujemo da se peče samo odozgo. Gotovi su kad je prilikom lomljenja srednina em hrskava em kompaktna.

Dobro je da izvadimo kolače iz rerne dok su još mekani da bi ostali takvi. Stavljamo ih u kutiju.

Vazdušasti i aromatično sitni kolači sa jabukama - nestaju u trenu odmah čim su gotovi!

Sjajnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: