Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte margarin, ostavljen prethodno na sobnoj temperaturi i ponovo mutite mikserom. Dodajte kiselo mleko, pomešano sa sodom, ulje i sa brašnom zamesite testo da bude mekano, kao meki deo uha.
Da bi vam bilo lakše podelite na tri ili 4 lopte. Svaku razvucite na površinu posudu brašnom i reckastim nožem isecite na trouglove.
Jabuke oljuštite i izrendajte. Ocedite sok i prospite, a izrendani deo u posudi pomešajte sa cimetom, kriupnije samlevenim lešnicima i šećerom u prahu.
U široki deo svakog trougla stavite deo nadeva i uvijte u rolat, nemojte sakupljati ivice. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Od preostalog testa kidajte loptice kao za tenis, stavite parče ratluka. Žicu potopite u kakao i odozgo pritiskajte svaku lopticu da ostane otisak.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, ne više, da bi ostale bele.
Svaka rerna peče drugačije - vi procenite. Izvadite i dok su još tople ih pospite šećerom u prahu.
Odlični kolači za posluženje u svakoj prilici!
Neka vam je slatko sa kafom!