Način pripreme
Lisnato testo sa sobne temperature se iseče na kvadrate od po 12x12 cm.
U sredini se izbuše nožem nekoliko puta, da se ne nadignu i da nadev ostane na njima.
Nadev se sprema ranije, da se dobro ohladi pre nego što se stavi na sredinu kvadrata. On se sprema od sitno isčenog crnog luka i praziluka.
Luk se dinsta dok se ne zarumeni u maslacu. Dodaje se balsamiko sirće i ostavlja se 3-4 minuta da provri.
Sklanja se sa vatre i dodaje se med, koji se meša dok ne postane homogen sa lukom. Začinjava se solju i biberom po ukusu.
Od ohlađenog nadeva se stavlja po jedna kašika u sredinu kvadrata, odozgo se dodaje narendan plavi sir.
Sa strane nadeva preko lisnatih pogačica mažem umućenim žumancem i uljem. Peku se na 200 stepeni dok se ne zarumene.
Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom su gotove.