Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom

Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"I baš kada mislite da nemamo čime da vas iznenadimo, serviramo lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom - gotivno, zar ne"

Potrebni sastojci

  • linsnato testo - 500 g
  • luk - 5 glavica
  • praziluk - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • biber
  • ulje - 1 kašika
  • so
  • jaje - 1 komad
  • plavi sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo sa sobne temperature se iseče na kvadrate od po 12x12 cm.

U sredini se izbuše nožem nekoliko puta, da se ne nadignu i da nadev ostane na njima.

Nadev se sprema ranije, da se dobro ohladi pre nego što se stavi na sredinu kvadrata. On se sprema od sitno isčenog crnog luka i praziluka.

Luk se dinsta dok se ne zarumeni u maslacu. Dodaje se balsamiko sirće i ostavlja se 3-4 minuta da provri.

Sklanja se sa vatre i dodaje se med, koji se meša dok ne postane homogen sa lukom. Začinjava se solju i biberom po ukusu.

Od ohlađenog nadeva se stavlja po jedna kašika u sredinu kvadrata, odozgo se dodaje narendan plavi sir.

Sa strane nadeva preko lisnatih pogačica mažem umućenim žumancem i uljem. Peku se na 200 stepeni dok se ne zarumene.

Praznične lisnate pogačice sa karamelizovanim lukom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: