Način pripreme
Izvadite testo na sobnu temperaturu 5 minuta.
Prođite preko njega oklagijom da ga istanjite da korpice ne budu mnogo debele. Ja sam koristila lisnato testo bez glutena koje ne nadolazi mnogo, tako da ga ja nisam razvlačila.
Uključite rernu da se ugreva do 200 stepeni ili koliko piše na pakovanju lisnatog testa.
Pripremite metalne ili silikonske kalupe za mafine, namažite ih ili pokrijte komade papirom za pečenje.
Od testa isecite krugove prečnika većeg nego kalupi i stavite ih u kalup, oblikujte korpicu. Pomažite prstima da se zalepi po dnu i ivicama testa i da se malo nagužva.
Pecite ih prema uputstvu na pakovanju - oko 30 minuta.
Za to vreme oljuštite i isecite jabuku na sitne komade, pomešajte sa sokom od limuna i šećerom i ostavite sa strane.
Pečene korpice ostavite da se malo ohlade dok pripremate krem.
Za njega ugrejte mleko sa šećerom na umerenoj vatri. Umutite jaja sa brašnom i vanilin šećerom i čim mleko provri skinite sa vatre i sipajte smesu od jaja lagano i uz neprestano mešanje žicom.
Smanjite vatru na minimum i vratite krem u njega, mešajte dok se ne zgusne.
U svaku na dno stavite od jabuka, odozgo prelijte kremom za ukras i stavite po još nekoliko komada jabuka.
Ukrasite pol želji i ostavite a se krem ohladi pre nego što ih servirate.
Neka vam je slatko!