bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Medenjaci sa ovsenim pahuljicama

Medenjaci sa ovsenim pahuljicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Medenjaci sa ovsenim pahuljicama
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 3
01/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije15
"Za manje od sat ćete napravite ove sjajne medenjake - idelana popodnevna užina"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sušene šljive se iseku na male parčiće. Suvo grožđe ako je manje može da se ostavi celo. Orasi se samelju. Svi sastojci se pomešaju i dobro promešaju.

Smesa se ostavlja da odstoji oko pola sata, da nabubre ovsene pahuljice.

Nakon toga rukama ili kašikom se oblikuju medenjaci i poređaju se u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta.

Ostavljaju se da se ohlade i da se stegnu pre konzumacije.

Suve šljive i suvo grožđe u receptu mogu da budu zamenjene drugim suvim voćem po vašem izboru.

Medenjaci sa ovsenim pahuljicama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: