Bonapeti.rs»Recepti»Kokteli»Punč»Egnog - punč od jaja

Egnog - punč od jaja

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Egnog - punč od jaja
Fotografije: Anika Voit
1 / 4
03/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Vazdušast punč od jaja Egnog se konzumira dobro ohlađen"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja, beli
  • burbon - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 litar, punomasno
  • pavlaka - 1/2 šolje
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakte
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo mleko da provri i u njega dodajemo burbon.

Pomoću miksera u odvojenoj posudi umutite žumanca sa šećerom i slatkom pavlakom.

Čim smesa na ringli počne da vri, sklonite sa ringle i počnite da dodajete lagano umućenu smesu od jaja.

Na kraju začinite vanilom i cimetom. Ja lično mutim još jednom mikserom, pre nego što serviram u čašama.

Punč tako ispada vazdušastiji i prazničan.

Punč od jaja Egnog se servira odmah i konzumira se ohlađen sa ledom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: