Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Puding sa bundevom i rumom

Puding sa bundevom i rumom

Puding sa bundevom i rumom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Puding sa bundevom i rumom, čiji će vas opijajući ukus zavesti od prve ukusne kašičice"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g, očišćena
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • rum - 1 kašika
  • maslac - 1 kašičica
  • cimet - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 1 pakovanje, prirodan
  • voda - 4 kašike
  • šećer - 1šolja
  • burbonski vanilin šećer - 2 pakovanja
  • tečna pavlaka - 2 kašike
  • čokoladne mrvice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo bundevu na male parčiće i sipamo je u šerpu. Kuvamo 5-6 minuta i ocedimo.

Sipamo maslac u teflonski tiganj i dodajemo šećer u prahu i rum. Zagrevamo na ringli i sipamo parčiće bundeve.

Posipamo cimetom i muskatnim oraščićem. Nakon dva minuta pažljivo okrećemo bundevu i ostavljamo još 2 minuta. Sklanjamo sa strane.

Za puding stavljamo da mleko provri sa šećerom. Rastvaramo skrob u vodi i sipamo u mlazu u mleko. Mešamo i kuvamo krem dok se ne zgusne. Sklanjamo i dodajemo pavlaku i burbonski vanilin šećer. Promešamo.

U čaše sipamo parčiće bundeve, a odozgo prelivamo pudingom.

Ostavljamo puding da se ohladi.

Pre serviranja posipamo čokoladnim mrvicama.

Puding sa bundevom i rumom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: