Puding sa koprivom

Puding sa koprivom
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ukusni puding sa koprivom - govori sam o sebi"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 200 g
  • mladi luk - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • bademovo brašno - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • so - po ukusu
  • sir - 50 g
  • maslac - 1 supena kašika
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva, luk i beli luk se sitno iseckaju i dinstaju se na maslacu.

Posuda se skida sa ringle.

Odvajaju se belanca od žumanaca.

Žumanca se mute sa bademovim brašnom i kiselim mlekom sa sodom rastvorenom u njemu.

Belanca se mute sa prstohvatom soli u čvrsti sneg.

U proprženu koprivu se dodaje izrendani sir, čeka se da se ohlad i dodaje se smesa od žumanaca i belanaca umućenih u sneg.

Smesa za slani puding se začini sitno iseckanom mirođijom.

Smesa za slanu pitu se sipa u odgovarajući kalup.

Puding sa korpivom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: