Način pripreme
500 g brašna, izdrobiti 30 g svežeg kvasca, dodati 3 jaja, omekšani maslac (25 g), pola kesice vanilin šećera, malo soli, sipati mlake vode pa umesiti testo, ne treba da bude previše čvrsto.
Kada je dobro umešano, ostaviti testo da odstoji 40 minuta. Napraviti loptice od testa, prekriti ih da odstoje 5 min, pa pržiti u šerpici sa vrućim uljem. Okretati krofne da lepo porumene.
Priprema fila od višanja:
200 g svežih ili smrznutih višanja dodati u 200 ml ključale vode i dodati 15 gr šećera. Sipati gustin pomešan sa dve kašike vode i mešati dok se fil ne zgusne.
Krofne probušiti sa strane i filovati iznutra špricem ohlađenim filom od višanja.
Otopiti 150 gr bele čokolade za kuvanje i umakati gornji deo krofni.
Ostaviti da se krofne ohlade, a fil stegne.