Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečeno povrće»Raznobojno povrće u rerni

Raznobojno povrće u rerni

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Raznobojno povrće u rerni
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Jedno sjajno jelo od povrća, pogodno kako za vegetarijanski ručak, tako i za garnirung uz ribu ili meso"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veći
  • tikvice - 2 komada
  • luk - 2 velike glavice, crni
  • crveni luk - 2 velike glavice
  • paprike - 2 komada, crvene
  • beli luk - 1 glavica
  • batat - 1 komad, veliki
  • majčina dušica
  • origano
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na krupne parčiće sve povrće, a beli luk ostavite u čenovima neoljušten.

Stavite ih zajedno u duboku posudu odvajajući batat za kasnije.

Začinite povrće obilno začinima i dobro promešajte.

Na kraju prelijte uljem ili maslinovim uljem po ukusu, imajući u vidu da je patlidžan ukusniji sa više masnoće.

Promešajte dobro da se masnoća rasporedi ravnomerno i stavite poklopac uli foliju na posudu za pečenje.

Ne stavljajte vodu, jer će povrće pustiti, a cilj je da ga pečemo, a ne da ga kuvamo.

Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, nakon toga dodajte i batat u ostalo povrće.

Pecite još oko 20 minuta, pod folijom (ili poklopcem) dok s vremena na vreme dobro mešate povrće.

Posle sklonite foliju i dopecite dok povrće u rerni ne dobije prijatnu preplanulost.

Ovo jelo od povrća je predivna vegetarijanska večera, ali je i idealan garnirung za meso ili ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: