Način pripreme
Isecite na krupne parčiće sve povrće, a beli luk ostavite u čenovima neoljušten.
Stavite ih zajedno u duboku posudu odvajajući batat za kasnije.
Začinite povrće obilno začinima i dobro promešajte.
Na kraju prelijte uljem ili maslinovim uljem po ukusu, imajući u vidu da je patlidžan ukusniji sa više masnoće.
Promešajte dobro da se masnoća rasporedi ravnomerno i stavite poklopac uli foliju na posudu za pečenje.
Ne stavljajte vodu, jer će povrće pustiti, a cilj je da ga pečemo, a ne da ga kuvamo.
Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, nakon toga dodajte i batat u ostalo povrće.
Pecite još oko 20 minuta, pod folijom (ili poklopcem) dok s vremena na vreme dobro mešate povrće.
Posle sklonite foliju i dopecite dok povrće u rerni ne dobije prijatnu preplanulost.
Ovo jelo od povrća je predivna vegetarijanska večera, ali je i idealan garnirung za meso ili ribu.