Ređano povrće u rerni

Zlatina JelyazkovaZlatina Jelyazkova
Pomoćnik kuvara
458600
Ređano povrće u rerni
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ređano povrće u rerni je sjajno za glavno jelo ili za garnirung - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • patlidžani - 1 komad
  • crveni luk - 2 glavice
  • zelene paprike - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • origano
  • biber
  • vegeta
  • so
  • maslinovo ulje
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Sve povrće se opere, očisti i iseče na kolutiće.

Patlidžan se pospe solju i sačeka se da iscuri malo vode iz njega, kako bi izašla gorčina iz njega.

U tepsiju počinju da se ređaju: patlidžan, paradajz, zelene paprike, crveni luk, tikvice, crvene paprike. Tako se ređaju dok se ne napuni tepsija.

Ređaju se gusto bez rastojanja.

Ratatuj se odozgo posipa s malo soli, bibera, origana, vegete i maslinovog ulja. Dodaje se 1 šolja vode.

Povrće u rerni se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike sat vremena.

Po želji se posipa mirođijom ili belim lukom.

Ređano povrće u rerni je odgovarajuće jelo kako za garnirung, tako i za glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: